Contabilitatea digitală – o favoare sau defavoare pentru profesioniștii contabili ?

În afaceri, ca și în viață, schimbarea este singura constantă adevărată. Profesioniștii din toate industriile se trezesc cu schimbări majore, multe dintre ele determinate de tehnologiile emergente.

Contabilitatea nu face excepție. Profesia s-a deplasat cu mult dincolo de simpla contabilitate și salarizare sau calcul de taxe.

Unii experți spun că nu există un viitor în lumea digitală de mâine pentru contabili, insa ceea ce eu susțin este că tehnologii precum gestionarea bazelor de date în cloud, automatizarea proceselor și analiza avansată de date și informații sunt de fapt gata să-i ridice și mai mult pe contabili în moduri noi, susținătoare și încurajatoare și spun asta din ceea ce am trait eu în această activând în profesie.

De multe ori în cercuri restrânse am povestit că eu nu aș fi profesat în această activitate dacă nu exista contabilitatea digitală și asta pentru că automatizarea și alte tehnologii de ”mestecare” de date sunt gata să elibereze contabilii, nu să-i constrângă.

Eu am avut șansa să lucrez în companii orientate pe contabilitate digitală din 2005 și am văzut ce înseamnă digitalizarea și tranformarea proceselor financiar-contabile în 2005, la un nivel mare, cu mulți profesioniști implicați.

Organizațiile care înțeleg potențialul și importanța acestor tehnologii și investesc în instrumentele și instruirea necesară pentru a-și ajuta contabilii să profite din plin vor fi lideri în industria proprie, pentru că își vor controla afacerea în mod inovativ și transparent, cu ușurința în comunicare și conectare.

Contabilii de mâine vor juca un rol mai creativ și mai strategic în companiile pe care le servesc, iar asta face parte din natura umană – manifestarea creativității.

Tehnologia, contabilitatea digitală dă spațiu acestor profesioniști să fie creativi.

Drept urmare, afacerile nu numai că se vor bucura de fluxuri de lucru mai eficiente și vor obține mai multe informații utile din procesele lor contabile și de la profesioniștii contabili, dar vor contribui la consolidarea viziunii companiei, valoarea pe care o vor aduce va fi dincolo de activitate de ”robot”.

Tehnologia crează spațiului profesionistului contabil, tocmai să se transforme din ”roboțel-operator” în creator – vizionar.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *