Contabilitate la nivelul următor

🌱🔥💙Acest mesaj NU este pentru tine, dacă vrei să rămâi la nivelul la care ești, personal sau ca proprietar de afacere!!!!🌱🔥💙 Despre ROLURI si VIZIUNE! Despre rolul de ”contabil” și viziunea limitată sau extinsă asupra lui din perspectiva unui PROPRIETAR DE AFACERE!🌱🔥💙

Vreau să îți spun ceva, ce de multe ori celor cu care am lucrat sau lucrez le-am spus direct.

Nu îmi place să mi se spună ”dna contabilă” și asta este pentru că sunt mult mai mult decât atît și fac mult mai mult decât servicii de contabilitate. A trecut de mult era aceasta, în care contabilul era doar contabil, cel puțin în ceea ce mă privește.

Da, ofer și servicii de contabilitate, dar asta este doar o mică parte din tot pachetul de programe de consultanță și coaching, pe care le ofer și atunci când fac pentru clienții mei acest serviciu îl fac într-o platformă inteligentă de tip ERP – Enterprise Resource Planning, care mă ajută să fac cu ușurință munca unui Consultant de business în managementul operațiunilor financiar-contabile, fiscale și productive, tot ce înseamnă mod de operare al unei afaceri.

Această platformă este ACCFA – accounting for all și este o platformă în care orice om, chiar fără educație economică poate opera, pentru că acest program este definit și configurat să poată sa fie suport în cazul în care o afacere crește și asta ne dorim cu toții, să ne creștem afacerile. Este pentru cei cu viziune pe termen lung.

Nu toți cei care operează și întocmesc facturi trebuie să cunoască nota cotabilă aferentă atașată acelei operațiuni sau oricărei altei operațiuni realizată pe baza unui document de contabilitate primară.

🌱💙Crezi că în multinaționale cei care operează în sistem sunt toți economiști (”contabili”) ?
Dar dacă eu și echipa mea deprofesioniști îți gestionăm contabilitatea în software-ul nostru, tu și echipa ta operând toate documente primare în acest software, vei avea CONTABILITATEA ON LINE / ON TIME.

🌱💙Poate te întrebi , ” așa și ? cu ce mă ajută? ”

Îți scriu aici câteva idei, dar ne putem auzi pentru mai multe detalii într-o întâlnire on-line de 30 de minute și îți pot răspunde ție, aplicat pe business-ul tău.
Dacă ești obișnuit să îți vezi contabilul (sau întreg departamentul de contabilitate, firmă externă) doar ca pe atât, ca pe ”un contabil”, pe care îl suni să îți spună din când în când niște cifre, să verifici dacă corespund calculele tale făcute în sisteme extra, conexe și pe 25 să îți spună ce ai de plătit, iar acesta lucrează într-un soft în care numai el are acces și pe care numai el, având cunoștințe de contabilitate și economice îl poate înțelege, te anunț că în primul rând câștigi TIMP și eficientizezi și timpul tău și al ”contabilului” și cum îți spuneam în altă postare ”TIMPUL este VIAȚĂ!”.

🌱🔥💙Dar, în afară de asta, îți câștigi LIBERTATEA DE A ÎȚI MĂSURA ȘI CONTROLA AFACEREA, pe măsură ce lucrurile se întâmplă.
Tu ce primești de la ”contabilul” tău?

💙Primești un dosar de acte operate în care îți atașează Registrele contabile obligatorii din punct de vedere legal, rezultate în urma operării? Îți repet, le-ai putea opera tu sau un angajat al tău, sunt acele documente primare pe care acum le faci într-un alt sistem conex sau mai rău poate încă le faci de mănă și pe care contabilul le reia ca operare (le importă / le transferă), pentru a face notele contabile în sistemul propriu.

💙Primești doar contabilitate financiară sau și contabilitate de gestiune? Dacă primești și contabilitatea de gestiune plătești separat, nu?
Dar, continui să te întreb:

💙Ai posibilitatea să citești un raport de Profit / Piedere, lunar (deși se poate și de la o zi la alta )? Te ajută să vezi de unde vin banii și cum se duc banii?
💙Mai mult ai posibilitatea să și urmărești activitatea pe centre de profit, puncte de lucru, centre de cost? Știi care activitate din firma ta îți aduce pierdere și care îți aduce profit? Știi la care să renunți dacă este una care doar consumă resursele?
💙Ce ai de plată la furnizori și când? Îți ții tu evidența zilnic intern, se ”pupă” cu contabilitatea sau nici nu mai întrebi la ”contabilitate”, mergi pe gestiunea ta? S-a întâmplat să ajungi la sfârșitul lunii fără bani să plătești salariile sau taxele doar pentru că nu ai avut un raport ON TIME cu ce bani ai, ce bani ai de încasat și ce bani ai de plată?
💙Știi ce ai în patrimoniu? Îți poți vedea liste de stocuri ? Știi ce este deteriorat, perisat etc?
💙Te simți în siguranță în afacerea ta, simți că tu controlezi sau îți scapă banii printre degete și ”nu vezi pe ce se duc” ?

🌱🔥💙Tu lucrezi împreună cu ”contabilul / contabila” ta pe baza unor BUGETE SI RAPOARTE de monitorizare la planificarea și controlul afacerii tale?

Știi multinaționalele lucrează cu sisteme ERP și cu BUGETE ȘI RAPOARTE și nu există nici o LEGE care să le oblige să facă asta. Și nu lucrează de acum, lucrează dintotdeauna.

DE CE crezi că ar investi în aceste sisteme și instrumente, dacă nu pentru că ADUC VALOARE AFACERII? Și, ghici ce? tocmai prin aceste instrumente măsori VALOAREA în afacerea ta!
Și niciodată, nu ești prea ”mic” să ÎNCEPI” .

Dacă ești proprietar de afacere și vrei să afli despre aceste instrumente BUGETE SI RAPOARTE,despre cum poți avea acces, ne găsim. Scrie VREAU în comentarii sau scrie-mi direct în privat și planificăm o întâlnire on-line, de 30 de minute.

Ca de obicei, tot ce scriu și împărtășesc se aplică și în viața personală și de familie.
Dacă după 3 zile de când primești salariul rămâi fără bani, cu siguranță nu ai un buget personal! Un venit nu este niciodată prea mic să începi să îl gestionezi. Dacă este mare, cu atât mai mult ai nevoie să îl gestionezi, cu mult mai multe instrumente, dar BUGETUL este primul.

🌱🔥💙Să fie primit acolo unde este necesar!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *